Albinele sunt prietenii noștri

Proiectul „Albinele sunt prietenii noștri” este rezultatul cooperării dintre Ambasada Sloveniei la București și Ministerul Educației, Asociația Crescătorilor de Albine din România, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Asociația Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici. Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 – mai 2022.

Republica Slovenia este inițiatoarea Zilei Mondiale a Albinei (20 mai) adoptată la nivel global de Organizația Națiunilor Unite. Data reprezintă ziua de naștere a slovenului Anton Janša (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773) considerat un pionier și un important expert al apiculturii moderne.

Proiectul este conceput și dezvoltat de Ambasada Republicii Slovenia în România și are ca scop conștientizarea importanței albinelor pentru mediu și umanitate în învățământul preuniversitar și dezvoltarea unei baze de cunoștințe despre importanța albinelor și protejarea acestora, prin activități educaționale digitale și clasice, în persoană. Acesta este motivul pentru care se derulează acest proiect în școlile românești; pentru a construi o bază de cunoștințe și abilități timpurii și pentru a ajuta tinerii să înțeleagă mai bine natura și cum să se relaționeze cu ea. Protejarea albinelor și a polenizatorilor, care este o problemă crucială pentru ecosistemele noastre, resursele alimentare și cultură, este mijlocul prin care dorim să angajăm tinerii să joace un rol activ în protejarea viitorului lor.

Proiectul Albinele Sunt Prietenii Noștri


 Silverlight Versiune Rss
Multumim ca ne-ati vizitat ! Şcoala Gimnazială Ciugud